Новий наступ на Мосул розпочнеться найближчими днями - командування США

Понеділок, 26 грудня 2016, 16:09

Іракські війська почнуть наступ проти сил "Ісламської держави" в іракському місті Мосул в найближчі дні і продовжать військову операцію, яка триває вже два місяці.

Про це заявив підполковник Стюарт Джеймс, командир батальйону, який надає підтримку силам безпеки Іраку на південно-східному фронті, повідомляє Reuters.

"Зараз ми проводимо наступний етап наступу і ми починаємо проникнення вглиб східних районів Мосула. Тому зараз відбувається позиціонування та визначення місцезнаходження людей і обладнання в місті... наступ станеться в найближчі кілька днів", - сказав Джеймс.

Іракські підрозділи відвоювали чверть Мосула, але їхнє просування уповільнилося в останні дні. Це перша значна кампанії.

Декілька тисяч бійців іракської поліції із важким озброєнням були переведені з південних околиць Мосула два тижні тому для зміцнення східного фронту після того, як армійські підрозділи понесли важкі втрати під час контрудару ІДІЛ.

За словами Джеймса, темпи майбутнього етапу наступу в східній частині будуть залежати від опору "Ісламської держави".

"Якщо ми досягнемо великих успіхів у перший день і наберемо обертів, то наступ може піти дуже швидко. Якщо бої будуть дуже важкими в перший день, і нам доведеться утримувати позиції, це може зайняти більше часу", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.