Бойовики ІДІЛ використовують цивільних як мішень, відступаючи з Мосула - правозахисники

Середа, 21 грудня 2016, 11:57

Бойовики терористичної організації "Ісламська держава", відступаючи з міста Мосул, навмисне нападають на цивільних осіб, які відмовляються приєднатися до них.

Про це повідомили представники міжнародної організації "Human Rights Watch", передає Associated Press.

У заяві правозахисників йдеться, що мирні жителі Мосула все частіше потрапляють під перехресний вогонь. Щонайменше 19 людей загинули та десятки поранено у період з кінця листопада до кінця першого тижня грудня.

Правозахисна організація повідомила, що бойовики ІДІЛ заявляють цивільним, що ті, хто залишаються позаду є "невірними" і, отже, є "законними цілями" між іракськими і коаліційними силами.

Організація "Human Rights Watch" попереджає, що використання цивільних в якості "живого щита" є військовим злочином та закликає обидві сторони забезпечити захист мирних громадян.

Нагадаємо, нещодавно іракські війська увійшли в ще один район міста Мосул, яке контролюється терористичним угрупованням "Ісламська держава".

Як відомо, 17 жовтня іракські урядові сили за підтримки коаліції, яку очолює США, розпочали наступ, щоб повернути під свій контроль місто Мосул, захоплене терористичною організацією "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: