У ФРН зростає кількість німців-переселенців з країн колишнього СРСР

Вівторок, 27 грудня 2016, 09:11

Кількість етнічних німців, які повертаються до Німеччини з країн колишнього СРСР зростає четвертий рік поспіль.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За попередніми даними, у 2016 році до Німеччини приїхали близько 6500 етнічних німців з країн колишнього СРСР і Східної Європи.

При цьому, як відзначає керуючий прийомним табором під Фрідландом Хайнріх Херншемайер, кількість прибуваючих так званих пізніх переселенців збільшується четвертий рік поспіль.

Так, у 2013 році у ФРН переїхали 2,3 тисячі етнічних німців, у 2014 році - 5,6 тисячі, у 2015 році - близько 6 тисяч.

Така зміна динаміки прибуття пізніх переселенців пов’язана зі спрощенням відповідного закону у  2013 році, який спростив в'їзд в країну з метою возз'єднання сімей, почав збільшуватися приплив переселенців.

Варто додати, що максимальна кількість етнічних німців прибуло до Німеччини в 1990 році – 400 000 осібк. Мінімальна кількість репатріантів була зареєстрована у 2012 році – 1800 осіб.

Відзначимо, що пізніми переселенцями у ФРН називають етнічних німців, а також їх подружжя та нащадків, що емігрують в Німеччину переважно з територій країн Східної Європи і колишнього СРСР.

Додамо, що табір під Фрідландом - єдина установа, що займається первинним розміщенням цієї категорії громадян. Вже кілька років діє правило, за яким переселенці повинні перед переїздом до Німеччини здавати іспит на базові знання німецької мови.

Також додамо, що за даними на 2014 рік на території ФРН проживали близько 1,8 млн етнічних німців з країн пострадянського простору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.