"Газпром" намагається переконати Єврокомісію, що компанія не є монополістом

Середа, 28 грудня 2016, 13:31

Російський "Газпром" представив Європейській комісії пропозиції щодо врегулювання в рамках триваючого антимонопольного розслідування діяльності компанії в Центральній та Східній Європі.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Єврокомісія вивчить позицію "Газпрому", після чого наступним етапом формальної процедури повинно стати тестування ринком.

"Представлені "Газпромом" пропозиції є результатом серйозного опрацювання і демонструють нашу готовність враховувати в установленому порядку зауваження європейської сторони з питань газового ринку там, де це обґрунтовано і можливо. Ми сподіваємося, що Єврокомісія, а зрештою і ринок, позитивно відреагують на наші пропозиції, які повинні дозволити досягти прогресу в рамках цієї справи і домогтися її завершення в найближчому майбутньому", - заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв.

Єврокомісія у 2012 році ініціювала розслідування про потенційне порушення "Газпромом" антимонопольного законодавства Європейського Союзу, за підсумками якого в квітні 2015 року висунула офіційне повідомлення про претензії.

Також ЄК хоче бути впевненою, що "Газпром" не робитиме жодних дій щодо клієнтів, спираючись на можливості газової інфраструктури та свою позицію на ринку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Суд Європейського Союзу призупинив рішення Єврокомісії про збільшення доступу "Газпрому" до трубопроводу OPAL – однієї з гілок газопроводу "Північний потік".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.