Лідер КНДР стратив понад 100 чиновників з моменту приходу до влади

Четвер, 29 грудня 2016, 09:29

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин наказав стратити 340 осіб з моменту приходу до влади у 2011 році, серед яких 140 старших офіцерів в уряді країни, військових і членів керівної Робітничої партії КНДР.

Про це йдеться у доповіді аналітичного центру Південної Кореї "Інститут стратегії національної безпеки", передає CNN.

У доповіді йдеться про те, як лідер Північної Кореї використовує страти для того, щоб зміцнити свою владу в країні.

"Серед страчених осіб - близько 140 старших офіцерів в уряді країни, військових та членів керівної Робітничої партії КНДР", - повідомляє CNN з посиланням на доповідь.

Старший аналітик з питань оборони "Ренд Корпорейшн" Брюс Беннетт розповів виданню, що Кім продемонстрував "екстремальний" рівень жорстокості і нещадності з 2011 року.

"Наприклад, за п'ять років лідерства в Північній Кореї, він зачищав пост міністра оборони п'ять разів, у той час як його батько змінював міністрів оборони тільки три рази за 17 років ... і два рази тільки тому, що вони помирали від старості", - сказав аналітик.

Нагадаємо, 9 вересня Північна Корея заявила, що провела другі за рік і п’яті загалом ядерні випробування, а після цього міністерство оборони Південної Кореї повідомило, що Північна Корея готова у будь-який час провести додаткові випробування ядерної зброї.

Також влада Північної Кореї зажадала від США визнати КНДР ядерною державою.

Як відомо, Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй запровадила нові санкції проти Північної Кореї, що покликані скоротити щорічні доходи країни від експорту більш ніж на чверть у відповідь на ядерні випробування Пхеньяна у вересні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.