У Раді Європи критикують обмеження свободи зібрань у Польщі

Субота, 3 грудня 2016, 14:54

Комісар з прав людини Ради Європи Нільс Мужнієкс піддав критиці зміни до закону про свободу зібрань, затверджені напередодні нижньою палатою парламенту Польщі.

Про це йдеться в заяві на сторінці комісара у Facebook.

"Я дуже стурбований поправками до Закону про збори, прийнятих Сеймом Польщі. Ці поправки обмежуватимуть безпідставно і в значно більшій мірі можливість для значної частини населення реалізувати своє право людини на свободу зібрань в порушення статті 11 Європейської конвенції з прав людини", - йдеться в заяві.

Згідно з прийнятими змінами, організовані церквою або державними органами масові заходи будуть мати перевагу над демонстраціями, які збираються за громадянської ініціативи, навіть якщо організатори офіційних заходів подали заявку на їх проведення вже після того, як аналогічну заявку подали активісти.

"Я закликаю Сенат не приймати поправки і ще раз закликаю польську владу уповільнити процес законотворчості з питань, що стосуються здійснення прав людини з метою забезпечення проведення змістовних консультацій", - зазначив Мужнієкс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.