Проблемний Monte dei Paschi випустить облігацій на 15 млрд євро - ЗМІ

П'ятниця, 30 грудня 2016, 10:46

Італійський банк Monte dei Paschi (MPS) випустить облігації на 15 млрд євро після того, як Єврокомісія дозволила надання йому державної допомоги.

Про це повідомляє Reuters.

Після того, як Єврокомісія ухвалила рішення про те, що уряд Італії може надати допомогу для підтримки ліквідності цінних паперів Monte dei Paschi, банк планує випустити наступного року 15 млрд боргових зобов’язань для відновлення ліквідності та підвищення довіри інвесторів.

"На боргові зобов’язання банку будуть надані державні гарантії, які є частиною схеми підтримки ліквідності банків, які Єврокомісія погодилася продовжити на шість місяців", – йдеться у повідомленні.

Агенція відзначає, що, за даними щоденної газети La Repubblica, MPS віддаватиме борг у вигляді облігацій і комерційних паперів.

"Третина цього боргу буде мати короткостроковий термін погашення, а решта буде віддаватися протягом трьох років", – відзначає італійське видання.

Наразі у банку не прокоментували інформацію.

Раніше повідомлялося, що ЄК дозволила італійському уряду допомогти банку Monte dei Paschi.

Як відомо, уряд Італії минулого тижня за підтримки парламенту затвердив програму порятунку банківської системи на суму 20 млрд євро. Частина цих коштів піде на порятунок MPS.

Нагадаємо, що Monte dei Paschi не пройшов стрес-тест Європейського Союзу в липні, тому що має мільярди євро ризикованих кредитів, які з великою ймовірністю не будуть повернуті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.