Меркель: тероризм залишається найбільшою загрозою для Німеччини

Субота, 31 грудня 2016, 12:03

Ісламістський тероризм є найбільшою проблемою, з якою стикалася Німеччина цього року.

Про це сказала канцлер Ангела Меркель у своєму новорічному привітанні, повідомляє Deutsche Welle.

Меркель заявила, що останні 12 місяців "перевіряли нас у багатьох відношеннях". Між тим, ісламський тероризм був "без сумніву найважчим випробуванням".

"Коли йдеться про наші життя і нашу роботу, ми говоримо терористам: ви сповнені ненависті вбивці, але ви не будете визначати, як нам жити. Ми вільні, тактовні і відкриті", - заявила Меркель.

Кілька терактів у Німеччині, останній з яких стався у грудні в Берліні в грудні, призвели до посилення критики міграційної політики Меркель, завдяки якій до країни в 2015 році потрапили більше мільйона біженців та мігрантів.

Але у своєму новорічному зверненні канцлер сказала, що кадри руйнувань із сирійського міста Алеппо, де сирійські урядові сили витіснили повстанців після місяця боїв, показали, як "важливо і правильно було для Німеччини прийняти біженців із зони конфлікту".

"Все це є відображенням нашої демократії, верховенства права і цінностей. Вони є протилежністю світу ненависті і тероризму і виявляться сильнішими за них. Разом ми сильніші. Наша держава сильніше", - сказала вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: