Меркель про події у Берліні: ми припускаємо, що це був теракт

Вівторок, 20 грудня 2016, 12:41

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що вона "шокована і дуже засмучена" нападом на різдвяному ярмарку в Берліні, який вона описала як "жахливий" вчинок.

Про це повідомляє ВВС.

"Ми знайдемо в собі сили продовжувати жити життям, як ми хочемо жити в Німеччині - в свободі, відкритості і єдності. Мільйони людей, в тому числі і я, задають собі питання, як ми можемо жити з тим фактом, що під час прогулянки по різдвяному ярмарку... вбивця може забрати стільки життів", - сказала Меркель.

За її словами, що напад буде вважатися особливо гидким, якщо винними виявляться люди, яких пустили в Німеччину в якості біженців.

"Ми ще багато чого не знаємо з достатньою визначеністю, але ми повинні, згідно із поточним станом справ, припускати, що це був теракт", - сказала Меркель, слова якої наводить Reuters.

"Я знаю, що буде особливо важко для всіх нас, якщо підтвердиться, що людина, яка вчинила цей напад, була шукачем притулку", - додала вона.

Вона пообіцяла, що всі деталі будуть, і злочинець буде покараний за всією суворістю закону.

Нагадаємо, внаслідок наїзду вантажівки в натовп людей на різдвяному ярмарку в Берліні ввечері 19 грудня загинули щонайменше 12 осіб, ще 49 людей отримали поранення.

Після цього водій вантажівки, що атакувала ринок в Берліні, був затриманий поліцією.

 ІДІЛ взяла на себе відповідальність за смерті людей на ярмарку в Берліні внаслідок наїзду вантажівки.

Чоловік, який міг бути за кермом вантажівки, прибув до Німеччини в лютому 2016 року як біженець.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.