Сирійська опозиція погрожує вийти з домовленостей про перемир'я

Субота, 31 грудня 2016, 12:51

Сирійські повстанські групи визнають недійсною угоду про припинення вогню за посередництва Росії і Туреччини, якщо урядові війська Дамаска та їх союзники будуть продовжувати порушувати режим перемир'я.

Про це повідомляє Reuters.

"Порушення режиму і обстріли, що тривають, а також спроби атакувати райони, що знаходяться під контролем революційних фракцій, зроблять договір недійсним", - йдеться в заяві, підписаній поруч повстанських угруповань.

Повідомляється також, що урядові сили і їх союзники намагалися продовжити наступальні операції, особливо в районі на північний захід від Дамаска.

У своїй заяві повстанці кажуть, що уряд і опозиція підписали дві різні версії угоди про припинення вогню, в одній з яких зникла "низка ключових і важливих моментів, які не підлягають обговоренню".

Нагадаємо, на всій території Сирії 30 грудня набрало чинності перемир'я за посередництва Росії й Туреччини, попри повідомлення про окремі сутички.

Угода про припинення вогню, яка не поширююється на терористичні організації, такі як "Ісламська держава", була анонсована напередодні президентом РФ Володимиром Путіним та підтверджена сирійською армією й опозицією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: