Туск сподівається, що обрання нового президента Австрії додасть єдності ЄС

Понеділок, 5 грудня 2016, 11:34

Президент Європейської ради Дональд Туск привітав незалежного кандидата Александра ван дер Беллена з перемогою на виборах президента Австрії та відзначив важливість результату виборів.

Про це йдеться у заяві Туска на сайті Ради.

"У часи, коли ми стикаємося з багатьма складними викликами, важливим є продовження конструктивного внеску Австрії у пошук спільних європейських рішень та збереження європейської єдності", - йдеться у посланні Туска.

"Я радий висловити мої сердечні вітання з обранням на посаду Федерального президента Республіки Австрія. Від імені Європейської ради і особисто я бажаю вам усіляких успіхів на посаді президента", - додав Туск.

Нагадаємо, за результатами повторного другого туру голосування на виборах президента Австрії перемогу здобув незалежний кандидат Александр ван дер Беллен, залишивши на другому місці ультраправого Норберта Гофера, який не приховував проросійської направленості.

Раніше Конституційний суд Австрії визнав недійсними результати президентських виборів. Вони були скасовані через порушення процедури підрахунку виборчих бюлетенів в окремих округах.

У новообраного президента Австрії виявили українське коріння. Прадід Александра ван дер Беллена походив з України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: