Юнкер не хоче бачити президентом Австрії ультраправого політика

Неділя, 27 листопада 2016, 13:15

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер не хотів би, щоб переможцем виборів президента Австрії став кандидат від ультраправої Партії свободи Норберт Гофер.

Про це він сказав в інтерв’ю Euronews.

"У президента радше представницькі повноваження. До тих пір, поки в нього немає повноважень, що впливають на політику, я не дуже хвилююся, хоча я не хотів би бачити переможцем вкрай правого кандидата", - сказав Юнкер.

Гофер вже дав зрозуміти, що ви разі перемоги буде домагатися проведення референдуму щодо членства Австрії в ЄС, проте Юнкер не вірить, що наступний президент, хто б ним не став, "пуститься в таку авантюру".

"Я навчився бачити різницю між передвиборчими обіцянками і реальною політикою. Це немислимо, що ми звикаємо до того, що передвиборчі обіцянки - це одне, а конкретні дії політиків - це інше. Це заперечення демократії, не можна просто говорити все що завгодно під час виборчої кампанії", - сказав Юнкер.

У разі перемоги Гофер стане першим головою держави в ЄС, який дотримується крайніх правих поглядів, і першим ультраправим президентом з часів Другої світової війни.

Нагадаємо, повторні президентські вибори в Австрії, призначені раніше на 2 жовтня, перенесли на 4 грудня.

Причиною перенесення виборів став неякісний клей, який використовується на конвертах, в які треба помістити бюлетені при голосуванні поштою.

Конституційний суд Австрії визнав недійсними результати президентських виборів. Результати президентських виборів були скасовані через порушення процедури підрахунку виборчих бюлетенів в окремих округах.

За результатами другого туру Александер ван дер Беллен з незначним відривом переміг Гофера. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.