Ультраправий кандидат у президенти Австрії обіцяє "вдосконалити ЄС" в разі перемоги

Субота, 3 грудня 2016, 16:34

Кандидат на пост президента Австрії від ультраправої Партії свободи Норберт Хофер має намір працювати над "удосконаленням Європейського союзу" в разі перемоги на виборах.

Про це він заявив в інтерв'ю італійському виданню La Repubblica.

"Хочу працювати на поліпшення Європейського Союзу, нам потрібен союз, який працює за принципом субсидіарності. Це є великою проблемою для всіх країн. Я особисто не думаю, що ЄС мертвий, я думаю, що ми зможемо вирішити цю кризу", - сказав Гофер.

Кандидат в президенти зазначив, що виступає проти "централізованого управління Брюсселя".

"Принцип субсідарності означає, що ми вирішуємо проблеми, працюючи в тісній співпраці в таких галузях як оборона, безпека, але без центрального уряду", - додав він.

Він також сказав, що Італія і Греція потребують допомоги та солідарності у вирішенні міграційної проблеми. "Італії та Греції дуже складно контролювати кордони. ЄС повинен допомагати, не закриваючи кордон, а краще його контролюючи", - зазначив Гофер.

Нагадаємо, повторні президентські вибори в Австрії, призначені раніше на 2 жовтня, перенесли на 4 грудня.

Причиною перенесення виборів став неякісний клей, який використовується на конвертах, в які треба помістити бюлетені при голосуванні поштою.

Конституційний суд Австрії визнав недійсними результати президентських виборів. Результати президентських виборів були скасовані через порушення процедури підрахунку виборчих бюлетенів в окремих округах.

За результатами другого туру Александр ван дер Беллен з незначним відривом переміг Гофера. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.