Прем’єр-міністр Франції йде у відставку, щоб брати участь у виборах президента

Понеділок, 5 грудня 2016, 19:59

Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс офіційно оголосив про свій намір балотуватися на посаду президента країни та заявив, що 6 грудня подасть у відставку.

Про своє рішення балотуватися на посаду президента Вальс оголосив на прес-конференції в місті Еврі, передає Le Figaro.

"Я тут в Еврі, у своєму місті, тут моя сім'я, мої діти. Тому - так! Я балотуюся на посаду президента Республіки", - заявив глава уряду під час свого виступу.

Вальс повідомив, що будучи кандидатом у президенти, він не зможе більше бути прем'єр-міністром Франції.

"Тому я подам у відставку завтра", - додав він. 

"Моя кандидатура є також певним бунтом", - заявив Вальс під час свого виступу.

"Я хочу боротися проти комуналізму, соціальної сегрегації, расизму, антисемітизму, дискримінації, що розділяють нас. Я втомився від цих дискурсів, які нас розділяють", - заявив він.

"Французи повинні віднайти дух, що робить суспільство більш згуртованим, дружелюбним. У всіх нас гарне уявлення про Францію. Я хочу, щоб Франція була на висоті", - сказав він.

Нагадаємо, 28 листопада Вальс заявив, що не збирається подавати у відставку і не братиме участі у "праймеріз" правлячої Соціалістичної партії.

1 грудня чинний президент Франції Франсуа Олланд офіційно оголосив, що відмовляється брати участь у президентських виборах 2017 року.

Останні соціологічні опитування свідчать, що французькі виборці хочуть бачити Мануеля Вальса кандидатом в президенти від Соціалістичної партії Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.