Лавров заявив, що Росія готова до діалогу з Радою Європи

Вівторок, 6 грудня 2016, 13:06

В МЗС РФ заявили, що насичений порядок зустрічей генсека Ради Європи в Росії підтверджує готовність Москви розвивати співробітництво і діалог з Радою Європи.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров сьогодні за підсумками переговорів з генсеком Ради Європи Турбйорном Ягландом, передає ТАСС.

"Задоволені тим, що програма робочого візиту пана Ягланда дуже насичена. Бачимо в цьому підтвердження готовності Росії розвивати співробітництво і діалог з Радою Європи з широкого спектру питань. Це і права людини, і боротьба з тероризмом, з корупцією, з допінгом та інші питання, важливі для всіх європейців", - заявив Лавров.

"Думаю, що наші переговори були дуже корисні. Бачимо зацікавленість генерального секретаря в тому, щоб Рада Європи залишалася майданчиком, де працюють конвенції, причому працюють для всіх однаково, без подвійних стандартів. Ми будемо в цьому відношенні продовжувати підтримувати пана Ягланда", - підкреслив він.

Нагадаємо, що комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжнієкс заявив про скасування свого візиту до Росії через обмеження, які накладала на програму його візиту російська сторона.

Як відомо, ПАРЄ ще в 2014 році впровадила політичні санкції проти РФ, через що Росія залишила залу ПАРЄ. Цього року президент асамблеї Педро Аграмунт закликав повернути Росію, але його пропозиція викликала опір ключових політичних груп.

Нещодавно голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін заявив, що делегація РФ повернеться до Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) лише за відновлення всіх її прав, включно з правом голосу.

Як повідомив глава комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Леонід Слуцький, остаточне рішення про участь або неучасть російської делегації в сесії ПАРЄ 2017 року буде ухвалено в середині грудня після колегіальної наради.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.