ЄС і Нідерланди поки не мають компромісу щодо української асоціації - Мінгареллі

Вівторок, 6 грудня 2016, 14:48

Інституції Європейського Союзу в даний час ведуть переговори з Нідерландами щодо вирішення проблеми із ратифікацією Угоди про асоціюю ЄС-Україна, але остаточного рішення поки немає.

Про це заявив глава Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі в інтерв’ю "Українським новинам".

"Керівництво Європейського Союзу хотіло б залагодити питання приблизно до проведення засідання Європейської Ради 15 грудня в Брюсселі. Безумовно, до цього часу має бути досягнутий певний компроміс. Але в даний час цього компромісу немає", - сказав Мінгареллі.

Глава Представництва зазначив, що в ЄС намагаються знайти рішення, які дозволять прем'єр-міністру Нідерландів отримати підтримку парламенту, зберігаючи при цьому інтерес України.

"Я допускаю, що можливо буде підписано додатковий протокол до угоди про асоціацію, але зміст угоди в будь-якому випадку буде збережено", - додав він.

Як відомо, у листопаді більшість депутатів у парламенті Нідерландів затвердили рішення надати прем'єр-міністру Марку Рютте більше часу для проведення переговорів з європейськими колегами щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

На саміті Україна-ЄС президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що ЄС працює над тим, щоб угоду не довелося перератифіковувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.