Смоленська трагедія: прокуратура Польщі припускає підміну тіла однієї з жертв

Четвер, 8 грудня 2016, 18:33

За інформацією прокуратури Польщі, є велика ймовірність того, що тіло однієї з жертв Смоленської катастрофи було підмінене.

Про це повідомляє TVN24 з посиланням на інформацію прокуратури.

"Існує висока ймовірність, що в труні одного ексгумованих тіл жертв катастрофи знаходиться тіло іншої жертви смоленської катастрофи", – цитує видання повідомлення національної прокуратури Польщі.

"На це вказують результати процесуальних дій (ексгумація тіл – ред.)", – продовжили у прокуратурі.

Варто відзначити, що як повідомляє TVN24, за "даними PAP (Polska Agencja Prasowa, державна інформаційна агенція Польщі – ред.), яка посилається на власні джерела у прокуратурі, мова йде про підміну тіла голови польського Олімпійського Комітету Петра Нуровського, тіло якого було ексгумоване у вівторок".

"Ці питання будуть вирішені, в кінцевому рахунку, завдяки результатами генетичних досліджень. Про це проінформовані члени сімей загиблих", - повідомили в прокуратурі.

За неофіційною інформацією TVN24, результати генетичних досліджень, що мають однозначно підтвердити кому належить тіло у труні Нуровського, будуть готові приблизно через тиждень.

TVN24 нагадує, що  період з червня 2011 року до листопада 2012 року, військова прокуратура Польщі провела дев'ять ексгумацій тіл жертв смоленської катастрофи, які були доправлені в Польщу в нестандартних трунах.  

Прокуратура Польщі наполягає на продовженні ексгумації тіл  саме щодо скоєні раніше помилки при дослідженні тіл жертв катастрофи.

Йдеться в першу чергу про те, що у Польщі припускають заміну останків жертв катастрофи 10 квітня 2010 року і порушення в описі виявлених травм у документації, підготовленій російською сторону. Чергові скарги з

На сьогодні на підставі рішення прокуратури Польщі було проведено ексгумацію тіл президентського подружжя Леха і Марії Качиньських, Стефана Мелака і Фоми Мерти.

Ексгумовані також, за неофіційною інформацією, тіла Олександра Щигля, Петра Нуровського, Едварда Духновського і Яніни Натусєвич-Мірер, Єву Бонковської.

"За неофіційною інформацією РАР, крім президентської пари, на сьогодні не поховали жодне з ексгумованих тіл. Тривають дослідження", – відзначає видання.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року неподалік летовища "Сєвєрний", що поблизу Смоленська, розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту.

У катастрофі загинуло 96 осіб. Польська делегація прямувала на урочистості з нагоди 70-ї річниці Катинського злочину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.