Сенатори закликали Трампа зайняти жорстку позицію щодо РФ через ситуацію в Україні

П'ятниця, 9 грудня 2016, 08:55

Група з 27 американських сенаторів закликала новообраного президента США Дональда Трампа зайняти жорстку позицію щодо Росії через ситуацію в Україні.

Про це йдеться в листі сенаторів до Трампа, який підписали 15 демократів і 12 республіканців, передає агентство Reuters.

У листі сенатори звернулися до Трампа із закликом зайняти жорстку лінію щодо РФ у зв'язку з "військовим захопленням земель" в Україні.

"У зв'язку з продовженням російської агресії та неодноразової відмови поважати суверенітет і територіальну цілісність України та її право вибирати свою долю ми повторюємо свій заклик до США – посилити політичну, економічну та військову підтримку України", – йдеться в листі.

Повідомляється, що у листі сенатори також закликали Трампа у жодному разі не визнавати незаконну анексію Криму, а також не скасовувати санкції щодо РФ через її поведінку на сході України.

Нагадаємо, Сенат США вслід за Палатою представників переважною більшістю голосів схвалив "Бюджет США на 2017 р. на потреби національної оборони", де передбачено виділення 350 млн доларів на допомогу Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.