Стамбульський теракт мав на меті дестабілізацію обстановки в країні - Ердоган

Неділя, 1 січня 2017, 13:43

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що стамбульський теракт мав на меті дестабілізацію обстановки в країні.

Як передає його слова агентство Anadolu, такими діями терористи "намагаються створити хаос, деморалізувати наш народ і дестабілізувати нашу країну".

"Упевнений, що турецький народ, зберігаючи холоднокровність і згуртованість, не піде на поводу у терористів і порушить їхні плани",- заявив Ердоган.

"Ми сповнені рішучості знищити джерела загроз і запобігти атаки на нашу країну. Кожна життя, віддане за цю справу, віддається болем у наших серцях, водночас посилюючи наше бажання протидіяти загрозам",— додав він.

Ердоган пов'язав нинішній теракт з масштабною "боротьбою з тероризмом, яку зараз веде Туреччина". Нинішній теракт лише "збільшив нашу рішучість покінчити з джерелом терору",- додав президент.

Нагадаємо, в Стамбулі в новорічну ніч невідомий у костюмі Санта-Клауса відкрив вогонь по відвідувачах популярного нічного клубу Стамбула. Нападник, озброєний автоматами Калашникова, спочатку відкрив вогонь по співробітниках поліції біля будівлі популярного нічного клубу Reina, потім зайшов всередину і почав стріляти по людях, які святкували новий рік.

В результаті атаки загинули 39 людей і 69 отримали поранення. Серед загиблих також один поліцейський.

Пізніше Генконсульство України уточнило, що серед упізнаних жертв українців немає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.