Адвокат Трампа каже про неспівпадіння фактів у компроматі на майбутнього президента

Середа, 11 січня 2017, 08:59

Адвокат Майкл Коен, спеціальний радник обраного президента Дональда Трампа, заявляє, що документ, опублікований в американських ЗМІ як звіт розвідки про зв'язок Трампа з росіянами, підробка.

Про це повідомляє The Atlantic.

У документі, опублікованому сайтом BuzzFeed, Коена називають центральною фігурою у "тривалому таємному зв'язку між кампанією Нью-Йоркського магната і російським керівництвом", і що він таємно зустрічався з представниками Кремля в Празі в серпні 2016 року.

"Ця історія підробка, абсолютно не відповідає дійсності. Я вам кажу категорично, що я не був у Празі, я ніколи не був в Чехії, я не був у Росії. Історія абсолютна не правда, це фейкова новина, покликана очорнити Трампа", - сказав Коен

Коен заявив, що у той час коли, згідно із доповіддю, він нібито був у Празі, насправді він із сином перебував в Університеті Південної Каліфорнії і зустрічався з бейсбольним тренером.

Співрозмовник в університеті підтвердив, що Коен і його син були там 29 серпня. Коен заявив, що він був у Лос-Анджелесі з 23 по 29 серпня, і що до кінця місяця він був у Нью-Йорку. Він сказав, що його єдиною поїздкою в країни ЄС за літо була відпустка в Італії в липні.

Коен також розмістив в Twitter фото свого паспорта і написав: "Я ніколи в житті не був у Празі. #fakenews". Повідомлення Коена ретвітнув пізніше Трамп.

Нагадаємо, телеканал CNN повідомив, що секретні документи, представлені минулого тижня президенту США Бараку Обамі та обраному президенту Дональду Трампу, містять твердження, що росіяни мають компрометуючу інформацію про особисте життя і фінансову діяльність Трампа.

Трамп заперечив цю інформацію та заявив про "політичне полювання на відьом".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.