Рекс Тіллерсон під час слухань у Сенаті назвав Росію загрозою

Середа, 11 січня 2017, 17:37

Висуванець новообраного президента США Дональда Трампа на посаду держсекретаря Рекс Тіллерсон вважає, що Росія на сьогодні  становить загрозу і закликав до діалогу щодо амбіцій РФ.

Про це колишній глава Exxon Mobil заявив під час слухань у Сенаті щодо його висування на посаду держсекретаря США, повідомляє CNN.

"Наразі Росія – це загроза. Вона вторглася в Україну, анексувала Крим. Вона підтримує ті сирійські сили, які брутально порушують закони війни", – сказав Тіллерсон.

"Наші союзники по НАТО мають право бути стурбовані таким відродженням Росії", – наголосив висуванець Трампа.

Проте, за його словами, США мають прагнути до діалогу з РФ, наприклад, у питання боротьби з тероризмом.

"Ми повинні розглядати варіанти співпраця з Росією на основі спільних інтересів, наприклад, зниження глобальної загрози тероризму", – сказав він.

"Де важливі відмінності залишаються, ми повинні бути твердими у відстоюванні інтересів Америки і її союзників", – додав Тіллерсон.

Росія, на його думку, має усвідомлювати, "що ми (США) будемо дотримуватися своїх зобов'язань перед нашими союзниками, і що Росія повинна нести відповідальність за свої дії".

Нагадаємо, обраний президент США Дональд Трамп обрав главу нафтової корпорації Exxon Mobil Corp. Рекса Тіллерсона, відомого своїми проросійськими заявами, наступним держсекретарем США.

Як відомо, серед усіх кандидатів, що розглядалися на посаду держсекретаря, у Тіллерсона, можливо, найбільш тісні зв’язки з російським президентом Володимиром Путіним.

У 2011 році Exxon Mobil Corp. уклала з РФ угоду про партнерство, яка, за словами Путіна, була варта $500 млрд. У 2012 році Кремль нагородив Тіллерсона орденом.

На посаді генерального директора Exxon Mobil Corp. Рекс Тіллерсон виступав проти санкцій щодо Росії.

Раніше повідомлялося, що кандидатура Тіллерсона може бути відхилена Сенатом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.