Швеція в чотири рази збільшить термін покарання за зберігання ручних гранат

Четвер, 12 січня 2017, 09:36

Прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен пообіцяв в чотири рази збільшити мінімальне покарання за володіння ручними гранатами.

Про це повідомляє The Local.

У Швеції минулого року сталася низка гучних інцидентів, в тому числі трагічна історія восьмирічного хлопчика з Бірмінгема, який загинув в результат вибуху гранати в Гетеборзі.

Левен заявив, що покарання за носіння зброї буде збільшено в чотири рази і загалом будуть впроваджені більш суворі покарання за злочини, пов'язані зі зброєю.

"Ми посилюємо покарання за ці злочини. Ті хто виходять зі зброєю на вулицю повинні знати, що наступного разу вони зможуть бачити свою сім'ю лише через кілька років після виходу з в'язниці", - сказав Левен.

В даний час ручні гранати відносяться у Швеції до категорії "горючі і вибухові речовини", а не зброї, і тому недбале поводження з ними тягне за собою максимальне покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі.

У грудні минулого року шведський уряд запропонував ввести норму, згідно із якою незаконне використання гранат і інших вибухових речовини підлягатиме такому ж покаранню, які і використання незаконної. Зміна закону набуде чинності в липні 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.