Єврокомісія профінансує будівництво центрів для біженців у Білорусі

П'ятниця, 13 січня 2017, 17:40

Єврокомісія збирається профінансувати будівництво та ремонт "пунктів тимчасового розміщення мігрантів" у Білорусі.

Про це пише Deutsche Welle.

Повідомляється, що для цього ЄС протягом наступних кількох років виділить Мінську 7 мільйонів євро.

"Цю інформацію, що з'явилася у виданні Tageszeitung, в п'ятницю, 13 січня, підтвердили в прес-службі Єврокомісії", – наголошується у повідомленні видання.

"Програма фінансування буде реалізована "в повній відповідності з міжнародним правом та міжнародними стандартами", а самі гроші надійдуть з фонду розвитку країн-сусідів ЄС", – повідомили Deutsche Welle у Єврокомісії.

Наразі відомо, що центри як відкритого, так і закритого типу, розраховані на проживання 30-50 чоловік кожен, "будуть відповідати кращим міжнародним стандартам та стандартам ЄС".

Зокрема, в них буде забезпечено роздільне перебування чоловіків і жінок, а також здійснюватися медична та психологічна допомога. Згідно з планами Єврокомісії, у тимчасових пунктах будуть розміщуватися біженці з України, Сирії та мігранти з Росії, які втікають через економічну кризу і шукають роботу в ЄС.

Як відзначають німецькі ЗМІ, справжнє призначення центрів –  дати притулок біженцям із Чечні. Як відомо, сотні чеченців збираються на білорусько-польському кордоні з надією потрапити до Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: