Байден переконаний, що РФ спробує втручатися у вибори в Європі

Середа, 18 січня 2017, 13:14

Віце-президент США Джо Байден назвав Росію найбільшою загрозою для міжнародного ліберального порядку і заявив, що Москва буде намагатися впливати на хід виборів у Європі, як вона це робила у Сполучених Штатах.

Про це він заявив на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, передає Reuters.

"За президентства Путіна Росія використовує будь-який доступний їй інструмент для того щоб підточити європейський проект, перевірити лінії розлому західних країн і повернутися до політики, яка визначалася сферами впливу", - сказав Байден.

"Враховуючи, що у багатьох країнах Європи в цьому році відбудуться вибори, нам варто чекати нових спроб Росії втрутитися в демократичний процес. Це трапиться знову, я вам обіцяю. І мета Росії зрозуміла: зруйнувати міжнародний ліберальний порядок", - заявив віце-президент.

Як відомо, 6 січня американська розвідка оприлюднила  незасекречену версію доповіді про втручання РФ у вибори США, згідно з якою президент РФ Володимир Путін розпорядився організувати в 2016 році "кампанію впливу", спрямовану на вибори президента США з метою підірвати демократичний процес і зганьбити кандидата від демократів Гілларі Клінтон.

Розвідка дійшла висновку, що Росія зламала електронну переписку і викрала тисячі листів керівника передвиборного штабу Клінтон Джона Подести і опублікувала їх через сайт WikiLeaks за кілька тижнів до виборів 8 листопада. 

Автори доповіді не оцінювали, чи вплинули ці витоки інформації на результат президентських виборів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.