У Конгресі США обіцяють "рішучу відповідь", якщо Трамп скасує санкції проти РФ

Понеділок, 2 січня 2017, 11:23

Якщо обраний президент Дональд Трамп намагатиметься скасувати останні санкції адміністрації Обами щодо Росії Конгрес обіцяє "рішучу відповідь".

Про це заявив член комітету з розвідки Палати представників США Адам Шифф в інтерв’ю ABC News.

"Ви побачите, як демократи і такі республіканці як Маккейн і Грем та інгші об’єднаються для того щоб представити жорсткий пакет санкцій, бо те, що зробила адміністрація, щиро кажучи, скоріше символічний крок, його замало, щоб стримати Росію" - сказав він.

За словами конгресмена, якщо Дональд Трамп надумає переглянути останні санкції після вступу на посаду, реакція буде "навіть більш рішучою, я переконаний у підтримці Конгресом більш жорстких санкцій".

"Ми гадаємо, потрібно зробити більше. Ми не думаємо, що вже зроблених кроків достатньо для стримування, і Конгрес продемонструє підтримку жорсткіших санкцій" - сказав Шифф.

Раніше повідомлялося, що сенатори-республіканці Джон Маккейн та Ліндсі Ґрем, а також сенатор-демократ Еймі Клобучар після візиту в Україну вирушили до Грузії, де 1 січня заявили, що домагатимуться від Конгресу ухвалення більш жорстких санкцій щодо Росії і її президента Володимира Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.