Сенатори США обіцяють жорсткіші санкції проти РФ за адміністрації Трампа

П'ятниця, 30 грудня 2016, 11:04

Група американських сенаторів заявила, що наступного року, за адміністрації новообраного президента США Дональда Трампа, ініціюватиме введення додаткових санкцій проти Росії.

Про це повідомляє The Hill.

Сенатор Бен Кардін, топ-демократ в Комітеті з міжнародних відносин, заявив про внесення у січні законопроекту, що охопить "комплексні розширені санкції" за втручання Росії у вибори в США та за тривалі конфлікти в Сирії й в Україні.

"Санкції Конгресу зможуть доповнити й посилити ці нові урядові санкції", - сказав він.

Карден також представить окремий законопроект, який дозволив би створити незалежну комісію для дослідження заяв про втручання РФ у вибори в США.

"Сенатори Джон Маккейн та Ліндсі Грем заявили, що адміністрації Обами треба було давно запровадити такі санкції", - повідомляє The Hill.

Сенатори Маккейн та Грем домагатимуться посилення санкцій в наступному році.

"Ми маємо намір домогтися в новому Конгресі введення більш жорстких санкцій щодо Росії", - йдеться у спільній заяві двох сенаторів.

За інформацією видання, сенатор-демократ Марк Ворнер, який буде головним демократом в Комітеті по розвідці в 2017 році, додав, що для того, щоб зупинити Росію від подальших втручань у вибори в США, будуть введені "тривалі заходи" від нової адміністрації Трампа та наступного Конгресу.

Як повідомлялося, Обама підписав указ про нові санкції щодо Росії. Як заявили в американському Мінфіні, обмеження торкнуться шести осіб і п'яти російських організацій, включаючи ФСБ. Зокрема, до списку потрапили керівник ГРУ Генштабу Ігор Коробов і три його заступники.

Також, як стало відомо, США висилають 35 російських дипломатів із Вашингтона і Сан-Франциско. Вони зобов'язані залишити країну протягом 72 годин. Причиною вказується кампанія переслідування з боку Росії проти американських дипломатів у Москві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.