Британія розпочне програму тренувань для військово-повітряних сил України

П'ятниця, 20 січня 2017, 11:01

Британія розпочне програму тренувань для військово-повітряних сил України за участі британських військових інструкторів.

Про це йдеться у статті міністра оборони Великої Британії Майкла Феллона на сайті ЄвроПравди.

За його словами, за останні два роки близько 5 тис. українських військових пройшли навчання за участі британських військових інструкторів.

Міністр оборони Британії повідомив, що британські солдати разом із американськими, канадськими, литовськими та польськими військовими проводять різноманітні навчання – від надання невідкладної медичної допомоги на полі бою до основ тактики дій піхоти, логістики та виявлення мін.

"Ми знаємо, що навички й знання, отримані в ході цих навчань, рятували й рятують життя українців на фронті.

Сьогодні я хочу оголосити про продовження цієї програми на цей рік і про включення до неї Військово-повітряних сил України", - заявив він.

Нагадаємо, Велика Британія надала українському війську нелетальне оснащення на суму 1 млн фунтів стерлінгів (1 млн 232 тис. доларів), для посилення захисного потенціалу Збройних сил України.

Раніше повідомлялося, у Києві 20 січня міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак проведе зустріч з державним секретарем з питань оборони Великої Британії Майклом Феллоном, в рамках офіційного візиту в Україну делегації Міністерства оборони Великої Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.