Каталонія шукає підтримки ЄС для проведення референдуму про незалежність

Середа, 25 січня 2017, 10:55

Каталонські лідери відвідали Брюссель з метою знайти політичну підтримку для проведення референдуму про незалежність, який вони планують організувати в цьому році. 

Про це повідомляє Euobserver.

"Найпізніше у вересні 2017 року Каталонія проведе обов'язковий референдум про незалежність", - сказав президент Каталонії Карлес Пучдемон у своєму виступі на заході в Європарламенті.

За інформацією офіційного каталонського представника, Пучдемон відвідав Брюссель з віце-президентом Оріолі Джункерасом та міністром закордонних справ Раулем Ромева в спробі включити Каталонію у європейський порядок денний.

Він заявив, що каталонські сепаратисти хочуть, щоб їх голос був почутий в ЄС, бо, як правило, іспанський уряд встановлює умови дебатів.

"Це європейська проблема. І Європа не може дивитися в іншу сторону", - заявив лідер Каталонії.

Повідомляється, що Пучдемон, Джункерас та Ромева не проводили офіційних переговорів з офіційними особами ЄС, але зверталися у Європарламенті за підтримкою ЄС щодо референдуму, з надією про те, що внаслідок тиску іспанський уряд прийме політичний діалог та здійснить додаткове голосування щодо цього.

Нагадаємо, президент Каталонії Карлес Пучдемон пообіцяв провести референдум про незалежність від Іспанії зі згодою або без згоди центрального уряду.

Раніше іспанський прем'єр-міністр Маріано Рахой категорично відкинув можливість проведення будь-якого референдуму в Каталонії щодо відділення від Іспанії.

У грудні 2016 року Конституційний суд Іспанії одноголосно схвалив прохання уряду країни призупинити дію двох резолюцій парламенту Каталонії щодо проведення референдуму про незалежність провінції у 2017 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: