У Польщі зафіксовано вже понад 50 спалахів пташиного грипу

П'ятниця, 27 січня 2017, 07:55

У Польщі через два місяці після першого випадку зафіксовано вже понад 50 спалахів пташиного грипу.

Про це повідомляє Польське радіо.

"Після двох місяців від появи у Польщі вірусу пташиного грипу і утилізації понад мільйона птахів відповідні служби й досі з ним борються", – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що за цей час у Польщі було підтверджено 33 вогнища пташиного грипу у свійських птахів і 20 у диких.

За словами заступника головного ветеринарного лікаря Кшиштофа Яжджевського, вірус було виявлено в половині польських воєводств.

Його носіями є дикі птахи, що прилітають до Польщі з двох напрямків.

"Першим є Сибір і північ європейської частини Росії. Він загрожує північним і центральним воєводствам. Решті країни загрожують птахи, що прилітають з околиць Чорного моря і Угорщини", – цитує видання заступника головного ветеринарного лікаря.

Варто додати, що зараження пташиним грипом відбувається у багатьох європейських країнах, передусім під час міграції птахів.

Цього року до продовження періоду потенційної небезпеки призвела м’яка зима.

"За такої зими ми маємо справу зі щотижневими локальними перельотами.

Якщо температура в Польщі стає нижчою, птахи вирушають на південь Європи. Якщо швидко відбувається потепління, вони повертаються. Потенційно за такої міграції ці тварини можуть стати носіями вірусу", – відзначив Яжджевський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.