Фійон: інформація ЗМІ про роботу моєї дружини мерзенна і неправдива

П'ятниця, 27 січня 2017, 14:59

Кандидат у президенти Франції Франсуа Фійон заперечив всі звинувачення в тому, що його дружина отримувала зарплату з держбюджету за роботу, яку не виконувала, і назвав їх "мерзенними".

Про це повідомляє Le Figaro.

Фійон наголосив, що розповсюджена у ЗМІ інформація викликала у нього "відразу і була оприлюднена, щоб дістатися до нього через дружину".

"Її робота була реальною. Без участі моєї дружини я б не став тим, ким я є сьогодні",- сказав Фійон, підкресливши, що буде захищати її до кінця.

Фійон наголосив, що є безліч свідчень роботи його дружини як співробітниці парламенту. "Про це всі знали. Є заяви до податкових органів, все це абсолютно прозоро", - сказав він.

Колишній прем'єр-міністр також оголосив, що має намір подати скаргу проти видання, яке оприлюднило інформацію про нібито фіктивну роботу його дружини.

Фійон розповів, що два його сини також працювали в його офісі, коли він був сенатором, і отримували зарплатню із державного бюджету. Але, за його словами, з 2013 року він вирішив більше не залучати членів сім'ї до роботи у парламентському офісі.

Нагадаємо, у Франції вибухнув скандал навколо дружини кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона після того, сяк атиричне видання Le Canard Enchaine повідомило, що Пенелопа Фійон 10 років отримувала зарплату з депутатських фондів, хоча насправді там нібито не працювала.

За версією видання, вона значилася як помічниця і за цей період отримала понад 500 тисяч євро, проте свідків її роботи не знайшлося.

Після широкого розголосу французьке управління по боротьбі з фінансовими злочинами розпочало попереднє розслідування щодо розкрадання державних коштів та зловживання соціальними благами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.