"Газпром" зменшив постачання газу "Північним потоком" через заборону суду ЄС

Середа, 1 лютого 2017, 10:34

З 1 лютого "Газпром" зменшив обсяги постачання газу по "Північному потоку" і його відгалуженню OPAL через заборону суду ЄС на використання "Газпромом" 80% потужностей OPAL.

Про це з посиланням на дані європейських газотранспортних операторів повідомляє "Интерфакс".

За інформацією агенції, зменшення обсягів постачання газу по цим маршрутам пов'язана із з судовою забороною, накладеною за позовом польської сторони .

Як відомо, "Газпрому" вдалося досягти схвалення Єврокомісією максимального використання ним потужностей OPAL. Пізніше з протестом виступила польська сторона.

Нагадаємо, PGNiG Supply & Trading GmbH подала позови до Європейського суду і суд в Дюссельдорфі.

"Додамо, що "Газпром" почав використовувати додаткові потужності OPAL відразу після отримання такої можливості: в грудні 2016 року вибирав вільні потужності на щоденних аукціонах і на місячному аукціоні на січень. Аукціон на лютий (16 січня) провести не вдалося через судову заборону", – відзначає "Интерфакс".

В компанії OPAL Gastransport GmbH "Интерфаксу" вкотре "підтвердили, що нові аукціони поки не проводилися".

Відтак, "Газпром" обмежить постачання газу через "Північний потік". Агенція відзначає, що за даними компанії OPAL Gastransport GmbH, прокачування по "Північному потоку" у понеділок впаде більш ніж на 20%. 

Раніше повідомлялося, що суд ЄС призупинив рішення про доступ "Газпрому" до газопроводу OPAL.

Пізінше, німецький енергетичний регулятор Bundesnetzagentur скоротив ліміт використання газопроводу OPAL для російського "Газпрому" до попереднього рівня 50%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.