Дві третини литовців вважають Росію найбільш недружньою державою

Середа, 1 лютого 2017, 13:00

Жителі Литви вважають, що найбільш недружніми державами, які становлять найбільшу загрозу, є Росія і Білорусь, і підтримують членство країни в ЄС.

Такими є результати опитування, проведеного центром дослідження громадської думки і ринку Vilmorus за замовленням литовського МЗС, повідомляє Delfi.

За даними опитування, дві третини жителів (65%) підтримують членство Литви в ЄС, проти висловлюються 12% опитаних. Найвищий рівень підтримки серед молоді, студентів та людей і респондентів з вищою освітою.

Як найбільш недружню по відношенню до Литви державу, що представляє загрозу, більшість учасників опитування назвали Росію (64%). Друге місце в цьому списку посіла Білорусь (20%). За рік негативна оцінка зросла на 7% (більше ніж на третину).

Респонденти вважають, що Литва повинна активно співпрацювати з Латвією (67%), Польщею (65%), Естонією (62%), більше половини опитаних (59%) вказали і Німеччину.

Репрезентативне опитування громадської думки було проведено в період з 2 по 10 грудня 2016 року, було опитано 1002 жителя країни у віці 18 років і старше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.