Громадяни країн Східного партнерства сприймають ЄС позитивно – опитування

Понеділок, 12 грудня 2016, 14:01

Більшість громадян країн так званого східного партнерства ЄС в цілому сприймають Євросоюз позитивно і вважають, що відносини їх країни з ЄС є добрими.

Про це йдеться у повідомленні інформаційного центру "Східного партнерства".

Так, повідомляється, що в країнах "Східного партнерства" (у Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Республіці Молдова і Україні –ред.) проводилося щорічне опитування в період з квітня по червень 2016 року. Метою опитування була оцінка загального уявлення громадян цих країна про ЄС, цінності, з якими він зв'язаний, і відносини ЄС з країнами "Східного сусідства". Також досліджувалася інформованість і ефективність фінансової підтримки ЄС і джерела інформації про Євросоюз.

"Майже половина громадян (45%) у країнах Східної частини регіону мають позитивне сприйняття Європейського Союзу, тоді як проти більше ніж один з десяти опитаних сприймає Євросоюз негативно, є, в той час як 63% вважають, що відносини ЄС зі своєю країною добрі", – йдеться у повідомленні.

При цьому варто відзначити, що найкращу оцінку відносинами своїх країн з ЄС дали громадяни трьох країн Південного Кавказу. Так, у Вірменії позитивну оцінку стосункам з ЄС дали 76% опитаних, в Грузії – 75% і Азербайджані – 71%.

Трохи менше людей дали позитивну оцінку у Молдові – 67%, Україні – 61% і Білорусі – 58%.

Результати дослідження свідчать про позитивну тенденцію сприйняття ЄС в Білорусі, так у порівнянні з 2014-м роком суттєво збільшилася кількість тих білорусів, які сприймають ЄС "позитивно".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: