Британський уряд відмовився скасовувати зустріч Трампа з королевою

Вівторок, 14 лютого 2017, 15:11

Британський уряд офіційно відхилив онлайн-петицію, що закликає до скасування чи пониження важливості державного візиту президента США Дональда Трампа до Великої Британії.

Про це йдеться в заяві міністерства закордонних справ та у справах Співдружності, розміщеній у вівторок на веб-сторінці петиції.

"Уряд її Величності вважає, що візит президент Сполучених Штатів має бути здійснений згідно з протоколом. Ми з нетерпінням чекаємо президента Трампа, тільки-но будуть визначені терміни та здійснені всі приготування", - йдеться в заяві.

Британський уряд заявив, що він "офіційно визнає обґрунтовану думку, виражену тими, хто підписав петицію, але не підтримує цю петицію".

У заяві також йдеться про те, що запрошення, яке прем'єр-міністр Британії Тереза Мей надала президенту Трампу під час свого візиту до Вашингтона минулого місяця, "відображає важливість відносини між Сполученими Штатами Америки та Сполученим Королівством".

"Запрошення було прийняте. Це запрошення відображає важливість відносин між Сполученими Штатами Америки та Сполученим Королівством. На даному етапі остаточні дати ще не узгоджені для державного візиту", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що депутати парламенту Великої Британії 20 лютого проведуть дебати щодо того, чи надавати дозвіл на державний візит до країни президента США Дональда Трампа.

Нещодавно спікер Палати громад Джон Берков заявив, що президенту США Дональду Трампу не дозволять зробити звернення до британського парламенту під час його державного візиту до Сполученого Королівства.

Раніше повідомлялося, що на сайті британського парламенту зареєстрували петицію із закликом заборонити Трампу державний візит до Британії. Петиція набрала майже 1,8 млн підписів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.