Після Brexit німецькі фірми матимуть серйозні проблеми в Британії

Вівторок, 14 лютого 2017, 15:30

Німецькі фірми, що мають бізнес у Британії, очікують серйозних проблем з 2019 року, коли, як очікується, Британія вийде з ЄС.

Про це з посиланням на заяву Об’єднання німецьких промисловців повідомляє Reuters.

Агенція відзначає, що, за інформацією обʼєднання, невизначеність щодо характеру зв'язків Великої Британії з іншими 27 членами ЄС є серйозною проблемою для компаній, що працюють по обидва боки Ла-Маншу.

"Німецькі компанії з операціями у Великій Британії очікують на величезні проблеми, починаючи з 2019 року", – сказав керуючий директор організації Маркус Кербер.

"Проблеми стосуватимуться митних зборів, протекціоністських заходів, зміни правил, відсутності доступу до ринку та статусу резидента", – йдеться у повідомленні організації.

Варто додати, що обсяг торгівлі товарами і послугами між Німеччиною і Великою Британією в 2015 році становив 175 млрд євро.

У Британії наразі працюють понад 2200 німецьких компаній, персонал яких налічує 370 000 осіб.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей у січні вперше публічно представила план уряду щодо переговорів про вихід країни зі складу Європейського Союзу.

Прем’єр підтвердила, що Британія після Brexit залишить єдиний ринок ЄС через те, що хоче посилити контроль над міграцією. Уряд в подальшому планує укласти угоду про вільну торгівлю з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: