Білий дім: Трамп сам попросив Флінна про відставку після втрати довіри

Середа, 15 лютого 2017, 07:39

Президент США Дональд Трамп попросив про відставку Майкла Флінна через втрату довіри до свого радника з національної безпеки, але не через порушення закону.

Про це повідомив прес-секретаря Білого дому Шон Спайсер, передає Washington Times.

Видання зазначає, що Трамп втратив довіру після того, як Флінн ввів в оману віце-президента Майка Пенса щодо його телефонних дзвінків з послом Росії.

За інформацією CNN, Трамп також був поінформований про занепокоєність Міністерства юстиції США щодо телефонних дзвінків Флінна та посла Росії.

"Відразу ж після того, як Міністерство юстиції повідомило адвоката Білого дому про ситуацію, адвокат Білого дому поінформував президента і невелику групу старших радників", - сказав Спайсер.

"Рівень довіри між президентом і генералом Флінном зменшився настільки, що він відчув необхідність внести зміни", - сказав Спайсер журналістам.

Спайсер заявив, що Трамп відчув, що не може довіряти зовнішню політику своєму раднику та ключові питання національної безпеки щодо Китаю та Близького Сходу.

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку ввечері 13 лютого.

Інформація про його відставку з'явилася після того, як стало відомо, що міністерство юстиції США попередило адміністрацію Трампа в січні, що Флінн ввів в оману посадових осіб адміністрації щодо його комунікацій з російським послом, і що він є потенційно уразливий для шантажу з боку Росії.

Низка конгресменів від Демократичної партії США вимагали провести розслідування дій Майкла Флінна.

Також стало відомо, що демократи вимагали від радника Трампа з нацбезпеки пояснити "гонорари" з РФ.

Детальніше про чому Флінн пішов у відставку читайте в статті на ЄвроПравді: Перша втрата Трампа на російському фронті: чому пішов у відставку радник президента з нацбезпеки

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.