Парламент Чорногорії позбавив імунітету лідерів проросійської опозиції

Середа, 15 лютого 2017, 14:02

Парламент Чорногорії проголосував за зняття депутатського імунітету з лідерів проросійської опозиційної сили "Демократичний фронт" Андрія Мандіча і Мілана Кнезевіча.

Про це повідомляє Radio i Televizija Crne Gore.

Перед голосуванням спікер парламенту Іван Брайовіч висловив сподівання, що позбавлення імунітету двох депутатів прискорить слідство у справі.

Зазначається, що рішення про зняття імунітету з Мандіча і Кнезевіча було прийняте одноголосно. При цьому опозиція вирішила бойкотувати засідання.

Нагадаємо, у понеділок головний прокурор Чорногорії Мілівоє Катніч звернувся до парламенту країни із запитом на зняття депутатського імунітету з Андрія Мандіча і Мілана Кнезевіча.

У листі прокурора було сказано, що опозиційні депутати підозрюються в організації і підготовці злочинних дій, що загрожують конституційному ладу і безпеці Чорногорії.

Нагадаємо, 16 жовтня в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Опозиційні партії заявили, що вся операція була сфабрикована, і звинуватили прем’єра Міло Джукановича у використанні служб безпеки для продовження свого керівництва країною, яке триває вже чверть століття.

Перед голосуванням Джуканович заявив, що Росія фінансує опозицію для того, щоб зірвати майбутнє членство Чорногорії у НАТО.

У листопаді Міло Джуканович звинуватив проросійську опозицію у безпосередній причетності до сценарію силової зміни влади в країні і його вбивства у день виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.