Чорногорія видала ордер на арешт 2 росіян за спробу держперевороту

Середа, 28 грудня 2016, 15:19

Чорногорія видала міжнародний ордер на арешт двох росіян і трьох сербів за підозрою в участі у змові з метою державного перевороту 16 жовтня, у день виборів.

Про це повідомляє Balkaninsight.

Прокуратура Чорногорії 27 грудня повідомила, що було видано ордери на арешт п'ять осіб у зв'язку з "терористичною діяльністю", включно з планами вбивства колишнього прем'єр-міністра Міло Джукановіча в день виборів, 16 жовтня.

У прокуратурі повідомили, що видано ордери на арешт двох громадян Росії і трьох громадян Сербії у зв'язку зі створенням злочинної організації та терористичною діяльністю.

Вся інформація про розшукуваних осіб була завантажена в базу даних Інтерполу.

Повідомляється, що ЗМІ раніше ідентифікували двох росіян - Едуарда Широкова і Володимира Попова.

Один з сербів, на арешт якого видано ордер, був ідентифікований як Неманья Рістіч, який з'явився на фотографії поруч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим 12 грудня, під час візиту Лаврова в Белград.

Імена двох інших сербів не визначено.

Нагадаємо, 16 жовтня в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Влада Чорногорії заявила, що "російські націоналісти" планували вбити прем'єр-міністра країни Міло Джукановича, щоб привести до влади опозиційну партію.

Видання The Guardian повідомило, що секретар російського Радбезу Микола Патрушев у Белграді вибачився за росіян-організаторів спроби перевороту у Чорногорії в день виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.