Російським державним ЗМІ наказали припинити вихваляння Трампа

Четвер, 16 лютого 2017, 18:59

Кремль наказав державним медіа припинити "улесливо" висвітлювати діяльність президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з наказом.

Адміністрація Володимира Путіна обгрунтувала рішення скоротити обсяги висвітлення діяльності Трампа тим, що російським глядачам начебто вже не цікаві деталі його переходу до влади.

"Вони не стануть лити відра критики на Трампа, а просто припинять говорити про нього багато. Доля російсько-американських відносин сьогодні набагато менш передбачувана ніж це було кілька тижнів тому" - цитує агенство політичного оглядача каналу "Дождь" Костянтина фон Егерта.

Наказ Кремля значенує собою разючий поворот від тої лінії, яка трималася в російських ЗМІ після перемоги Трампа на виборах,що отримало визнання в Росії як початок нової ери у співпраці між колишніми супротивниками часів холодної війни.

У січні Дональд Трамп отримав більше згадок у ЗМІ, ніж сам Путін, змістивши російського лідера на друге місце вперше з 2012 року.

Рішення стримати публічні очікування з приводу поліпшення відносин США і Росії з'явилося після звільнення радника американського президента Майкла Флінна. Він пішов у відставку на тлі скандалу щодо  його контактів з російським послом в США.

Крім того, зазначає агенство, російські політики, які раніше радо коментували  новин из Вашингтона, стали "менш говіркі" після коментаря Трампа про Крим у Твіттері.

Нагадаємо, напередодні президент США заявив, що Росія відібрала Крим. Прес-секретар Білого дому заявив про очікування Трампа щодо повернення півострова Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.