В Єврокомісії впевнені, що Рада ЄС невдовзі проголосує безвіз для Грузії

Четвер, 2 лютого 2017, 15:11

Єврокомісар з політики сусідства і перемовин про розширення Йоганнес Ган сподівається, що Рада ЄС слідом за Європарламентом невдовзі затвердить рішення про надання безвізового режиму для Грузії.

Про це він написав у Twitter.

"Впевнений, що Рада ЄС наслідуватиме їх приклад, так що громадяни Грузії скоро зможуть насолоджуватися заслуженими перевагами безвізових подорожей", - написав Ган.

Нагадаємо, 2 лютого Європарламент проголосував за надання безвізового режиму з ЄС для громадян Грузії.

Для фактичного початку дії грузинського безвізу це рішення також має пройти кілька стадій - голосування в Раді ЄС, підписання та оприлюднення.

Дата початку дії безвізу наразі не затверджена. На сайті Європарламенту повідомляється, що "безвізовий режим для Грузії набуде чинності того ж дня, як почне діяти "механізм призупинення" безвізового режиму, ухвалений парламентом 15 грудня (минулого року. - ред.)".

З початком дії безвізу громадяни Грузії, які мають біометричні паспорти, отримають право "перебувати на території ЄС без віз 90 днів протягом 180-денного періоду, що стосується бізнесменів або поїздок у приватних цілях, проте не матимуть права на роботу".

Також у тексті постанови зазначається, що "постійне виконання Грузією критеріїв (плану з лібералізації візового режиму. – Ред.), особливо щодо боротьбі з організованою злочинністю, буде належним чином контролюватися комісією".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.