Данія платила допомогу з інвалідності громадянам, які воювали в Сирії

Понеділок, 20 лютого 2017, 14:21

Уряд Данії платив допомогу з хвороби та інвалідності громадянам, які воювали в Сирії на боці терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомляє Berlingske.

Служби безпеки і розвідки Данії (PЕТ) виявила 36 датських громадян, яким було надано дострокову пенсію через хворобу або непрацездатність, однак вони брали участь у війні в Сирії.

"Це величезний скандал, що ми виплачували гроші з фонду добробуту Данії людям, які їздили до Сирії. Перебування в зоні воєнних дій і пряма або побічна участь у бойових діях - явно не те, що сумісно з отриманням допомоги з інвалідності", - сказав міністр зайнятості Троельс Лунд Поульсен.

Служба безпеки надала інформацію в рамках підготовки парламентського законопроекту, який має спростити процедуру скасування усіх соціальних виплат громадянам, які воюють у Сирії.

За даними спецслужб, загалом з державного бюджету було виплачено 672 тисячі крон (близько $96 тисяч).

PЕТ наполягає на припиненні виплат тим, хто воює в Сирії, з 2014 року, коли були ідентифіковані 28 джихадистів, які отримували допомогу з безробіття.

Державне агентство, яке несе відповідальність за виплату соціальної допомоги в Данії, заявило, що поточні правила не дозволяють припинити виплати тільки на основі інформації від спецслужби.

"Правила дозволять припинити виплати, наприклад, якщо одержувач втік з-під варти або якщо він порушує загальні правила міжнародних поїздок для тих, хто достроково вийшов на пенсію", - заявив заступник директора організації Карстен Бодаль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.