У Румунії торік відкрили 1300 корупційних справ проти чиновників

Четвер, 23 лютого 2017, 12:24

Головний антикорупційний прокурор Румунії повідомив, що майже 1300 посадових осіб були направлені в суд торік у справах про корупцію зі збитками на суму 260 мільйонів євро (273 мільйони доларів).

Про це повідомляє The Associated Press.

Лаура Ковеші, яка очолює антикорупційне агентства в Румунії, заявила у четвер, що прокурорам потрібні передбачувані закони, щоб робити свою роботу.

Минулого місяця уряд видав вельми спірний указ, який мав декриміналізувати зловживання службовими повноваженнями, що спричинило масові протести у країні. Згодом прем'єр Сорін Гріндяну скасував указ.

"Ми хочемо боротися з корупцією", але "треба, щоб зусилля були підтримані стабільними законодавчими та інституційними рамками", - заявила Ковеші.

За її словами, три міністри, 17 законодавців, 16 суддів та інших чиновників були серед високого рівня справ, якими агентство займалося минулого року.

Нагадаємо, уряд Румунії 5 лютого скасував постанову про внесення поправок до кримінального кодексу і про амністію для корупціонерів, що призвела до масових протестів по всій країні.

Постанова передбачала декриміналізацію корупційних діянь і випадків перевищення повноважень та зловживання службовим становищем, якщо збитки не перевищують 200 тисяч леїв (47 800 доларів).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.