Ципрас заявив про кінець "епохи жорсткої економії" для Греції

П'ятниця, 24 лютого 2017, 13:25

Грецький прем'єр-міністр Алексіс Ціпрас наголосив, що для його країни закінчилася "епоха жорсткої економії".

Про це Ципрас заявив під час виступу в парламенті Греції, повідомляє Associated Press.

Виступаючи перед депутатами Ципрас назвав досягнуту угоду (з міжнародними кредиторами Греції. – Ред.) "винятковим успіхом" і сказав, що досягнення Грецією цих домовленостей означає, що вона більше не має проводити політику жорсткої бюджетної економії.

"Я абсолютно переконаний, що ми досягли почесного компромісу… і тому, вперше за сім років … ми можемо відмовитися від жорсткої економії ", – сказав Ципрас.

Як відомо, у понеділок, Греція погодилася законодавчо закріпити нові реформи, які почнуться в 2019 році, проте, нові заходи будуть у фінансовому відношенні нейтральні, "адже за кожен євро боргового тягаря країни, греки отримають пільги".

Натомість кредитори Греції погодилися надіслати своїх інспекторів до Афін для подальших переговорів, щоб завершити огляд прогресу, досягнутого у Греції.

"Наразі подробиці домовленостей не оприлюднені, хоча існує широко поширена думка, що вони будуть включати в себе розширення податкової бази та подальші пенсійну та трудову реформи", – відзначає Associated Press.

Раніше повідомлялося, що кредитори Греції, країни єврозони та Міжнародний валютний фонд досягли угоди про єдину позицію щодо фінансової допомоги Греції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.