Габріель відкинув ідею Курца щодо створення таборів мігрантів у Північній Африці

Понеділок, 27 лютого 2017, 19:43

Міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц заявив у понеділок про план щодо облаштування масових таборів для мігрантів у Північній Африці, проте такий план був відкинутий його німецьким колегою як нереальний.

Про це повідомляє The Associated Press.

Зігмар Габріель під час свого першого візиту в Австрію на посаді міністра закордонних справ Німеччини, відкинув ідею глави МЗС Австрії щодо створення масових центрів для біженців в таких країнах як Лівія або Судан.

Повідомляється, що Курц навів приклад успіху угоди з Туреччиною щодо зменшення припливу мігрантів, і що це може служити моделлю для можливої угоди ЄС з Лівією та іншими країнами Північної Африки.

Проте Габріель заявив, що таке порівняння є помилковим, стверджуючи, що хаос і анархія в Лівії роблять таку угоду неможливою.

"У нас є держава в Туреччині, щоб там не говорили. Але в Лівії це не так", - сказав він журналістам.

Габріель також відхилив очікування, що Туніс зможе приймати масово мігрантів, попередивши, що це може "дестабілізувати" країну в Північній Африці, яка насилу намагається розвивати свою тендітну демократію.

Нагадаємо, німецький уряд схвалив у середу, 22 лютого, пакет заходів, які дозволять пришвидшити депортацію тих, кому було відмовлено у наданні притулку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.