Понад 12 тисяч мігрантів зі Східної Європи залишили Британію через Brexit

Четвер, 23 лютого 2017, 13:27

Міграційний приріст до Великої Британії впав на 49 тисяч одразу після голосування на референдумі щодо Brexit, що частково пов'язано з тим, що понад 12 тисяч поляків та інших жителів Східної Європи повертаються додому.

Про це йдеться в офіційних даних британського Офісу національної статистики, передає The Guardian.

Останні квартальні показники щодо міграції Офісу національної статистики показали, що імміграція у Британію впала на 23 тисячі з 596 тисяч осіб за 12 місяців у вересні минулого року, в той час як еміграція з країни зросла на 26 тисяч з 323 тисяч осіб.

Падіння річного міграційного приросту у Британії нижче 300 тисяч - це перше істотне падіння протягом понад чотирьох років.

"Таке падіння буде полегшенням для Терези Мей, яка нещодавно заявила про свою мету, щоб отримати його нижче 100 тисяч", - зазначає видання.

Повідомляється про зростання мігрантів з Румунії та Болгарії, але це було частково компенсовано тим, що 12 тисяч поляків і інших жителів Східної Європи виїхали з країни протягом трьох місяців після голосування про вихід Британії з ЄС.

Кількість людей зі Східної Європи, які залишили Британію зросла майже на третину з 39 тисяч осіб.

Крім того, цифри МВС Британії показують, що кількість громадян ЄС у Британії, які подали заявки на продовження проживання у країні для забезпечення окремого статусу після Brexit подвоїлася з 92 289 осіб у 2015 році до 201 287 осіб у 2016 році.

Заявки понад 140 тисяч осіб були успішно схвалені, а понад 40 тисячам осіб було відмовлено у схваленні документів щодо проживання у Британії.

Нагадаємо, наприкінці минулого року у Британії Об'єднаний парламентський комітет з прав людини (JCHR) попередив британський уряд про неможливість масової депортації приблизно 2,9 мільйона громадян ЄС із країни після Brexit, та закликав вжити рішучих заходів для забезпечення права на проживання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.