Ягланд: популізм в Європі з'явився не через Кремль або Трампа

Вівторок, 28 лютого 2017, 14:44

Популізм у Європі все більше поширюється перш за все через внутрішні фактори, а не через інформаційний вплив Кремля чи висловлювання нової адміністрації США.

Про це заявив генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд на зустрічі Ради ООН з прав людини в Женеві.

"Деяким людям подобається думати, що популістські проблеми в Європі почалися з Twitter-акаунта Дональда Трампа, чи із зростання кількості фейкових новин, або ж плану Кремля. Але правда полягає в тому, що Європа переживає популістський Ренесанс, тому що ми ще не побудували інклюзивне та справедливе суспільство, тому що ми не побачили настання міграційної кризи, і тому, що наша відповідь була занадто незначною і запізнілою", - сказав Ягланд.

Вні підкреслив, що Європа зобов'язана допомогти біженцям, які рятуються від конфліктів і бідності. Але єдине правильне рішення для стабільного майбутнього – це усунення причин для міграції.

"Масштабний наплив в Європу став серйозним випробуванням, і продовжує випробувати політичну і соціальну солідарність. Невелике число країн, включаючи Італію і Грецію, несуть занадто велике навантаження. А переможцями є популісти, націоналісти і ксенофоби, які використовують цю кризу, щоб поширювати страх у нашому суспільстві", - додав він.

Ягланд закликав європейські країни збільшити зусилля щодо інтеграції біженців і підтримати Всесвітню продовольчу программу ООН.

"На початку цього десятиліття УВКБ і Всесвітня продовольча програма просили світ про допомогу для підтримки біженців, що живуть в Лівані та Йорданії. Незважаючи на численні обіцянки, вони не отримали належного фінансування. Допомогу та харчування довелося урізати, життя в таборах стало ще важчим. Для багатьох шлях до Європи став єдиним виходом. Решту ви знаєте", - сказав Ягланд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.