Турецькі військові, які зараз перебувають у Греції, думали про втечу в Україну або РФ

Вівторок, 7 лютого 2017, 14:26

Вісім турецьких військових, які втекли в Грецію після липневої спроби перевороту, спочатку думали про втечу в Росію чи Україну, але згодом зупинилися на Греції.

Про це повідомили у Стамбульській прокуратурі після свідчень чотирьох військових, передає Hurriyet Daily News.

"Готуючи новий файл з вимогою екстрадиції, який буде надісланий в Грецію для повторної вимоги видачі військових, які були там з моменту зупинення спроби державного перевороту, прокурори включили у документ заяви чотирьох солдатів, які спочатку були частиною плану, але пізніше відмовилися від нього", - повідомляє видання.

За їхніми свідченнями, вони, група з 12 осіб, сіли на гелікоптер "Skorsky S70" після того, як спроба перевороту провалилася, та вилетіли з військової бази в Стамбулі до району Ріва.

Свідки розповіли, що після серії телефонних розмов, вісім солдатів почали будувати план того, як покинути країну. 

Повідомляється, що військові спочатку думали про втечу в Росію, але не були впевнені шодо цього через напруження у відносинах Росії та Туреччини.

"Пізніше вони думали про Україну, але також відмовилися від цього варіанту через політичну нестабільність в країні", - повідомляє видання.

Після цього, як розповіли свідки, вісім військових зважилися втекти в Грецію.

Нагадаємо, Верховний суд Греції 26 січня відхилив запит про екстрадицію 8 турецьких військових, які втекли до Греції у липні 2016 року та звинувачуються Анкарою в участі у змові з метою державного перевороту.

Згодом у Туреччині заявили, що вживатимуть всіх необхідних заходів у відповідь на відмову Греції видати турецькій владі солдатів, що втекли після спроби перевороту.

Нещодавно Міністерство юстиції Туреччини направило другий запит про екстрадицію військових, які втекли з країни після спроби перевороту, через день після того, як грецький суд відмовився їх видавати.

Як відомо, після спроби перевороту 15 липня 2016 року вісім турецьких військових втекли до Греції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.