Турецькі хакери відповідальні за кібератаку на сайт парламенту Австрії

Вівторок, 7 лютого 2017, 19:28

У парламенті Австрії заявили, що турецька хакерська група взяла на себе відповідальність за нещодавню кібератаку, яка на 20 хвилин вивела з ладу сайт парламенту.

Про це повідомляє Reuters.

Прес-секретар повідомив, що група "Aslan Neferler Tim" (ANT) (або Команда бійців-левів), на сайті яких вказано, що вони захищають батьківщину, іслам, націю і прапор, заявили про відповідальність за кібератаку.

Повідомляється, що у неділю на своїй сторінці в Facebook група опублікувала скріншот, де зображено сайт парламенту Австрії, який не працює, та додала підпис до зображення: "Наша реакція буде жорсткою у відповідь на расизм в Австрії проти мусульман!"

Група хакерів також заявила, що було здійснено "операції" проти Прокурдської Демократичної партії народів, Центрального банку Австрії та австрійського аеропорту.

Представник МВС заявив у вівторок про те, що розпочато розслідування у зв'язку з кібератаками.

Нагадаємо, у Відні від двох до трьох тисяч осіб протестували у центрі міста проти планів уряду Австрії заборонити жінкам носіння паранджі, що повністю закриває обличчя, в громадських місцях.

Раніше повідомлялося, що нещодавно нова велика коаліція Австрії ухвалила рішення про заборону носіння паранджі в громадських місцях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.