Пентагон змушує Трампа виключити Ірак з нового міграційного указу - ЗМІ

Середа, 1 березня 2017, 15:19

У новому імміграційному указі президента США Дональда Трампа можливо буде виключено Ірак зі списку країн, громадянам яких буде заборонено в'їзд у США.

Про це повідомляє The Associated Press з посиланням на американських чиновників, які знайомі з останнім проектом указу.

Чотири чиновники повідомили агентству, що рішення було прийнято після тиску з боку Пентагону і Державного департаменту, які закликали Білий дім переглянути включення громадян Іраку до списку нев'їзних осіб, враховуючи ключову роль Іраку у боротьбі з ІДІЛ.

За даними джерел, громадяни шести інших, переважно мусульманських країн — Іран, Лівія, Сомалі, Судан, Сирія та Ємен — залишаться у списку щодо заборони на в'їзд до США. Така заборона буде діяти протягом 90 днів.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп відклав заплановане підписання оновленого міграційного указу після позитивної реакції на його перше звернення до Конгресу США.

Раніше повідомлялося, що новий міграційний указ президента США Дональда Трампа стосуватиметься громадян тих же семи, переважно мусульманських, країн, проте не буде поширюватися на осіб, які вже мають візу на в'їзд в США та власників "Зеленої карти".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.