Прем'єр Нідерландів закликав главу МЗС Туреччини не приїжджати з агітацією

П'ятниця, 10 березня 2017, 08:29

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що не вітатиме візит міністра закордонних справ Туреччини, якщо він приїде агітувати за референдум про посилення влади президента Реджепа Тайіпа Ердогана.

Про це повідомляє Euractiv.

Уряд Нідерландів заявив, що міністр закордонних справ Берт Кундерс подзвонив своєму турецькому колезі Мевлюту Чавушоглу і заявив, що його запланований візит був би небажаним і він не отримає офіційного запрошення, якщо вирішить приїхати.

"Мова йде не про його приїзд в Нідерланди. Він може приїхати в музей Мауріцхейс або подивитися тюльпани. Ми не хочемо проведення мітингів", - сказав Рютте.

Рютте додав, що не надавши Чавушоглу офіційного запрошення, Нідерланди надіслали Туреччині найсильніший сигнал, який може відправити уряд, враховуючи, що Туреччина є союзником НАТО.

Напередодні влада міста Роттердам скасувала запланований виступ Чавушоглу, проте він заявив, що все одно приїде зустрітися з турецькою громадою. Чи змінив він своє рішення після заяву голландського уряду, поки невідомо.

Раніше агітаційні заходи турецьких міністрів були скасовані у німецьких містах Гаггенау та Кельн. Це обурило офіційну Анкару, створивши новий виток напруженості між Німеччиною і Туреччиною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.